Stracci Admin
Broj postova : 130 Join date : 2009-09-04 Age : 29 Lokacija : ...walking in the shadow of the day...
| Naslov komentara: Osnove pismenosti OnLine Mon Sep 07, 2009 8:35 pm | |
| by Stracci______________ Osnove pismenosti OnLine by Stracci: Pozz, kao prvo nisam znao gdje da stavim ovaj tutorial (jer nije vezan za FA), pa neka ga admin premjesti (u Obavijesti, Novosti, TimeOut, šta ja znam)... Kao i svugdje, i na LiveGFX-u se treba ponašati pristojno, ja ću objasnit mali dio koji se zove PISMENOST. OK. 1. Uvjek, ali uvjek, uvjek, uvjek, koristite točke (.) i zareze (,) . Koji je od ovih citata čitkiji i razumljiviji? - Citat :
- danas kad sam se usto opro sam zube umio se i obuko onda sam otišo van i igro nogomet sa prijateljima marko je bio najbolji igrač zabio je 3 gola sutra moram kod zubara
- Citat :
- danas kad sam se usto, opro sam zube, umio se i obuko. onda sam otišo van i igro nogomet sa prijateljima. marko je bio najbolji igrač, zabio je 3 gola. sutra moram kod zubara.
P.S. ako niste primjetili uvjek se piše sa uv ijek 2. Stavite razmak iza točke, zareza i ostalih znakova. - Citat :
- danas, kad sam se usto opro sam zube, umio se i obuko. onda...
3. Početno slovo - veliko. (neobavezno, ali bolje je) - Citat :
- Danas, kad sam se probudio, opro sam zube, umio se i obuko. Onda sam ...
4. Ako već ne pišete prvo početno slovo u rečenici (što bi trebali), udostojite se glavne imenice velikim početnim slovom. - Citat :
- Marko, Zagreb, Bog, Crni, Slavonski Brod...
Sada bi već vaše poruke trebale biti čitljive, što nam je i bio cilj. I na kraju. Fail. - Citat :
- danas kad sam se usto opro sam zube umio se i obuko onda sam otišo van i igro nogomet sa prijateljima marko je bio najbolji igrač zabio je 3 gola sutra moram kod zubara
Yay! - Citat :
- Danas, kad sam se ustao, oprao sam zube, umio se i obukao. Onda sam otišao van i igrao nogomet sa prijateljima. Marko je bio najbolji igrač, zabio je 3 gola. Sutra moram kod zubara.
Opro > Oprao (razumije se, iako je bolje napisati Oprao) I, da, one fore sa leet spikom, dakle: Umjesto oprao da napišete 0pr0 - nije kul. Kao i xaxaxaaxa (umjesto haha ili lool). POzdrav iz učione hrvatskog! | |
|